Myrdal Fjellost er en kumelkost som er modnet i minimum 9 måneder. Kvalitetsmelk, og god tid i perfekte forhold gir osten en moden rund smak. Brukes på skiver eller med et glass rødvin. Den er også veldig egnet som ingrediens i varme retter eller på hamburger p.g.a. sin intense smak og gode smelteegenskaper.
Osten fikk Gullmedalje i oste-VM 2023!
(Oppbevar osten lufttett i kjøleskap 2-4 ‘C)
IBEX er en kombinasjon av vår oppskrift til Fjellost og Geitost. IBEX er den latinske navn for fjellgeit og det er grunn til å kalle denne osten IBEX. IBEX er laget av både ku og geitemelk og er 7 måneder lagret. Den har en kremete konsistens som ung ost men du kan også smake noe krystaller. Den gir en eksplosjon av smak som kan godt kombineres med en sterk vin/sider og spekemat.
IBEX ble årets lokalmatprodukt på Bergens matfestival i 2022 og fikk Gull medalje i osteVM i samme år.
Myrdal Edam Ost er en halvfast kumelk ost laget i henhold til tradisjonell nederlandsk oppskrift. Osten er mild på smak men lit saltere og syrligere enn vanlig gull ost. I Norge Edam ost spises tradisjonelt i julesesongen men kan brukes likegodt som hverdags ost på skiver eller kjeks. Edam ost har rød voks på skorpen som egnes bra til oppbevaring og modning. Vekten er 500g.
All Rights Reserved | Myrdal Gård
All Rights Reserved | Myrdal Gård